Utdrag fra boken: «Maten vi spiser skal ikke bare gjøre oss mette – den skal i tillegg understøtte vår helse og gi oss kraften vi trenger for å kunne virkeliggjøre våre mål. De kvalitetene som da må være tilstede i maten, må bokstavelig talt vokse inn i og gjennomtrenge den mens den står i jorda. Blant vinkjennere er det stor enighet om at ikke bare druesort, men også jordsmonn, lysforhold, nedbørsforhold og temperatur har stor betydning for sluttproduktets kvalitet. Det er på tide at en slik forståelse også skal omfatte gulrøtter, korn, kjøtt og potet.»
Bøker og kalendre vil være tilgjengelige gjennom forlaget Antropos, www.antropos.no og Solhatt – Økologisk hagebruk, solhatt.no.
I 2011 fikk den sveitsiske bonden Martin Ott spørsmålet om han ville skrive en bok om kyr, slik som han ser dem. – Det rekker jeg ikke, var hans svar. Da fikk han en liten diktafon av forlaget som han kunne ha med på sine reiser, på kontoret, i fjøset, ved kjøkkenbordet. Han fortalte alt han vet om kyr til diktafonen, Martin Ott fortalte om sitt liv med kyr.
Ett år senere var boken klar, en bok om alt fra kuens blikk, hennes mager, halen, horn, klauver, hvordan kyr kommuniserer og hva de betyr for mennesker, melk og landskap. Boken har blitt en suksess i Sveits og er oversatt til flere språk.
Sammanhang er en bok om hva vekstene kan lære oss, og presenterer ulike tilnærminger til fenomenologisk økologi. Av Craig Holdrege.
Herba utkommer tre ganger i året. Som medlem får du det tilsendt per post. Bestilling av enkeltmagasiner gjøres ved bestilling til biodynamisk@biodynamisk.no
Hvordan henger den agrikulturella utviklingen sammen med utviklingen av menneskets bevissthet? Hvordan kan vi læra oss å arbeide med jorden igen? Hvordan kan gårdene se ut i framtiden og hva kan deras oppgaver være ut over å tilby mennesker livskraftige næringsmidler? Hva er essensen av de biodynamiska preparatene? Hva betyr gården for landskapet runt? Hva er egentlig frihet? På hvilken måte er agrikultur en kunstart? Hva skjer i kuens matfordøyelse? Hvordan aktiverer vi plassens unike egenskaper?
Svar og funderinger rundt disse og lignende spørsmål finner du i boken Agrikultur som konstart – betydelsen av människans arbete med jorden, som er en samling foredrag av forskeren og bonden Manfred Klett.
Handlenett i økologisk bomull med Demeter-merket
Finst både med kort og lang hank.
«Mennesket og næringsmidlene» er en bok utgitt av Biologisk-dynamisk Forening i 1976. Den er et utdrag av dr. Rudolf Hausckas «Ernährungslehre».
Boken er for alle som ønsker å lære mer om næringsmidler og som vil vite mer om hva et kosthold med biologisk-dynamiske matvarer betyr.
Hefte om økologisk grønnsaksdyrking.
Av Einar Grepperud og Emil Mohr.
I denne filmen får vi møte biodynamiske vinbønder i Frankrike og Tyskland som inspirerer ved å vise sin hverdag og fortelle om sine verdier.
UTSOLGT! Se filmen om den biodynamiske bonden Niels Stockholm på Thorshøjgaard i Danmark.
Morgondagens jordbruk – med fokus på Östersjön er skrive av Artur Granstedt, agronomidoktor, docent ved Södertörns högskola og koordinator for Østersjøprojektet BERAS. I boken beskriver han hvordan et økologisk jordbruk, basert på lokale kretsløp og fornybar energi, kan minske overgjødslingen av Østersjøen, og i tillegg bidra til å minske den globale oppvarmingen. Økologisk kretsløpsjordbruk kan dessuten forhindre spredning av kjemiske sprøytemidler, bidra til økt biologisk mangfold og stimulere en sosial og økonomisk landsbygdsutvikling i Østersjøområdet.
Rullar med Demeter-klistremerker kan bestillast frå Biologisk-dynamisk Forening.