Utgivelser

Et levende mangfold

Utdrag  fra boken: «Maten vi spiser skal ikke bare gjøre oss mette – den skal i tillegg understøtte vår helse og gi oss kraften vi trenger for å kunne virkeliggjøre våre mål. De kvalitetene som da må være tilstede i maten, må bokstavelig talt vokse inn i og gjennomtrenge den mens den står i jorda. Blant vinkjennere er det stor enighet om at ikke bare druesort, men også jordsmonn, lysforhold, nedbørsforhold og temperatur har stor betydning for sluttproduktets kvalitet. Det er på tide at en slik forståelse også skal omfatte gulrøtter, korn, kjøtt og potet.»

Les mer >

Salg av bøker, såkalender m.m. avvikles i foreningen

Bøker og kalendre vil være tilgjengelige gjennom forlaget Antropos, www.antropos.no og Solhatt – Økologisk hagebruk, solhatt.no.

Les mer >

Introduksjon til biodynamisk birøkt-utsolgt

Les mer >

Känsla för kor

I 2011 fikk den sveitsiske bonden Martin Ott spørsmålet om han ville skrive en bok om kyr, slik som han ser dem. – Det rekker jeg ikke, var hans svar. Da fikk han en liten diktafon av forlaget som han kunne ha med på sine reiser, på kontoret, i fjøset, ved kjøkkenbordet. Han fortalte alt han vet om kyr til diktafonen, Martin Ott fortalte om sitt liv med kyr.

Ett år senere var boken klar, en bok om alt fra kuens blikk, hennes mager, halen, horn, klauver, hvordan kyr kommuniserer og hva de betyr for mennesker, melk og landskap. Boken har blitt en suksess i Sveits og er oversatt til flere språk.

Les mer >

Sammanhang – tilnærminger til fenomenologisk økologi

Sammanhang er en bok om hva vekstene kan lære oss, og presenterer ulike tilnærminger til fenomenologisk økologi. Av Craig Holdrege.

Les mer >

HERBA

Herba utkommer tre ganger i året. Som medlem får du det tilsendt per post. Bestilling av enkeltmagasiner gjøres ved bestilling til biodynamisk@biodynamisk.no

Les mer >

Herba – Jubileumsutgave

Jubileumsutgave tilgjengelig nå!

Les mer >

Agrikultur som konstart – betydelsen av människans arbete med jorden UTSOLGT

Hvordan henger den agrikulturella utviklingen sammen med utviklingen av menneskets bevissthet? Hvordan kan vi læra oss å arbeide med jorden igen? Hvordan kan gårdene se ut i framtiden og hva kan deras oppgaver være ut over å tilby mennesker livskraftige næringsmidler? Hva er essensen av de biodynamiska preparatene? Hva betyr gården for landskapet runt? Hva er egentlig frihet? På hvilken måte er agrikultur en kunstart? Hva skjer i kuens matfordøyelse? Hvordan aktiverer vi plassens unike egenskaper?

Svar og funderinger rundt disse og lignende spørsmål finner du i boken Agrikultur som konstart – betydelsen av människans arbete med jorden, som er en samling foredrag av forskeren og bonden Manfred Klett.

Les mer >

Økologiske handlenett

Handlenett i økologisk bomull med Demeter-merket

Finst både med kort og lang hank.

Les mer >

Mennesket og næringsmidlene – UTSOLGT

«Mennesket og næringsmidlene» er en bok utgitt av Biologisk-dynamisk Forening i 1976. Den er et utdrag av dr. Rudolf Hausckas «Ernährungslehre».
Boken er for alle som ønsker å lære mer om næringsmidler og som vil vite mer om hva et kosthold med biologisk-dynamiske matvarer betyr.

Les mer >

Brosjyre om biodynamisk matkvalitet

Les mer >

Dyrk dine grønnsaker uten gift-utsolgt

Hefte om økologisk grønnsaksdyrking.

Av Einar Grepperud og Emil Mohr.

Les mer >

Brosjyre om melke-produksjon

Les mer >

Hefte: «De biodynamiske preparatene»

Les mer >

Film: «L´esprit du vin» – utsolgt

I denne filmen får vi møte biodynamiske vinbønder i Frankrike og Tyskland som inspirerer ved å vise sin hverdag og fortelle om sine verdier.

Les mer >

Så meget godt i vente -utsolgt

UTSOLGT! Se filmen om den biodynamiske bonden Niels Stockholm på Thorshøjgaard i Danmark.

Les mer >

Morgondagens jordbruk -utsolgt

Morgondagens jordbruk – med fokus på Östersjön er skrive av Artur Granstedt, agronomidoktor, docent ved Södertörns högskola og koordinator for Østersjøprojektet BERAS. I boken beskriver han hvordan et økologisk jordbruk, basert på lokale kretsløp og fornybar energi, kan minske overgjødslingen av Østersjøen, og i tillegg bidra til å minske den globale oppvarmingen. Økologisk kretsløpsjordbruk kan dessuten forhindre spredning av kjemiske sprøytemidler, bidra til økt biologisk mangfold og stimulere en sosial og økonomisk landsbygdsutvikling i Østersjøområdet.

Les mer >

Demeter-klistremerker

Rullar med Demeter-klistremerker kan bestillast frå Biologisk-dynamisk Forening.

Les mer >