Ystekurs på Skarrbo

 

 

Link på påmelding her 

Kurset gir en innføring i de grunnleggende prosesser som fører fram til en fast hvitost laget av fersk kumelk. Vi følger den den varme melken, rett fra kua, inn i det nybygde ysteriet, hvor melken forvandles til ost og myse.

Kursholder er Markus Koot med god erfaring innen ysting. Han er bonden på den biodynamiske gården Skarrbo og har overtatt etter sin far. Nå er det nye ysteriet klart og vi er heldige som på dette kurset får lære om ysting av fast ost. Markus har tidligere holdt flere ystekurs, bl.a. på Bygdø Kongsgård.

Kurset varer i ca fire timer og inkluderer også en omvisning på gården samt en deilig bondelunsj med gårdens produkter.

www.skarrbo.com

Veibeskrivelse: https://kart.gulesider.no/?c=59.484693,10.146132&z=14&mode=route&q=”Langeliveien,12,HOLMESTRAND”;204702899;geo