- Hva er meningen med maten vi spiser?
- Hva er vitalitet i den sammenheng?
- Hvordan kan vi dyrke og lage vitale matvarer?
- Kan vi måle og sanse vitalitet?
Når: lørdag 30. september 2023 kl 9.30- 16.30
Hvor: Opaker Gård, Opaker 58, 2260 Kirkenær
Kursavgift: kr 650, inklusiv mat & drikke
Påmelding: Send e-post med navn, adresse, mobilnummer, eventuelle spesielle behov (diett, allergier) til biodynamisk@biodynamisk.no innen 22. september. Du vil da få tilsendt faktura, og deltakelse er sikret etter betaling av seminaravgift.
Program:
09:30 Ankomst og kaffe
10:00 Velkomst og introduktion
10:15 Vitalitet – et paradigmeskift i naturvitenskapen?
11:00 Rot-frukter og frukt-frukter?
11:30 Et nytt syn på dyrkning og ernæring
12:30 Hydro-kultur vs. agro-kultur
13:00 Måltid
14:00 ’En sunn jord gir sunne planter som gir …’
15:00 Pause
15:20 Vitalitet i praksis i hverdagen
16:00 Avsluttende dialog
16:30 Avslutning
-seminaret blir både teoretisk og praktisk og avhengig av været skal vi ha praksis ute-
Jens-Otto Andersen (bilde)
Utdannet bonde og agronom med doktorgrad fra Landbruksuniversitetet.
Siden 1997, forskningskoordinator ved Biodynamisk Forskningsforening.
I 2016 utgitt boken ‘Vitalitet – fra jord til mage’, som er oversatt til engelsk og fransk.
Ga ut boken ‘A Biodynamic Guide to Food Quality’ i 2022. (2x bilde)
Siden andre verdenskrig har matens vitalitet, det vil si dens evne til å bidra til helsen vår, gradvis blitt svekket, en utvikling de færreste er klar over. Den offentlige debatten fokuserer vanligvis på noen få næringsstoffer og på forskjellen mellom konvensjonell og økologisk mat. Dermed overser vi viktigheten av vitalitetsegenskaper, varianter og bearbeiding for næringsverdien. Dette seminaret fokuserer på fenomenet vitalitet, hvordan vi kan få vitalitet på tallerkenen og forskjellen på konvensjonell, økologisk og biodynamisk mat.