Vinsmaking av biodynamiske viner

Biologisk-dynamisk Forening med venner inviterer til Vinsmaking av biodynamiske viner!

Biodynamiske viner tar verden med storm og flere og flere får øynene opp for disse vinene. Vinmonopolet klør seg i hodet når folk vil ha «Demeter-vin» og «biodynamisk dyrkede druer» og ikke lenger en «Bordeaux» eller «tysk Riesling». Forbrukerne har blitt bevisste og vil ha kvalitet, de er bevisste på miljø og de vil oppleve et større smaksbilde enn før. Hva er det med biodynamisk vinproduksjon? Hva smaker biodynamisk vin?

Dag Blakkisrud, daglig leder i Biologisk-dynamisk Forening ønsker velkommen og gir en introduksjon i biodynamisk jordbruk og Demeter.

Denne kvelden får du smake på et utvalg Demeter-viner.

Vi er så heldige å få vinimportørene NonDos, Moestue Grape Selections AS og VinJohn med oss denne kvelden som byr på mange spennende viner!

Påmelding skjer ved å kjøpe vinpakke i baren på VIPPA. Dette kan du gjøre fra når ØKOUKA starter den 22.september.

Vinpakker med bonger:
Liten “smake på” – 4 smaker kr… 150,-
Medium “smake litt mer” – 8 smaker kr… 300,-
Stor “tørst!” – 12 smaker kr… 450,-

Velkommen på spennende vinsmaking på Vippa!

 

NON DOS ble etablert i 2006, og vi skiller oss fra andre norske vinimportører ved å ha en helt klar og tydelig filosofi bak produktene vi importerer. Står du med en vin fra NON DOS i hånden vet du nemlig allerede mye om produktet, selv om du aldri har sett det før.

Du kan være sikker på at vinen er laget på naturlig vis – uten bruk av snarveier og tilsetningsstoffer. Du vet også at vinen ikke har fatpreg, og den er gjerne økologisk eller biodynamisk sertifisert.

 

Christopher Moestue etablerte i 1996 Moestue Grape Selections med formål om å importere vin av topp kvalitet og med en tydelig geografisk signatur fra klassiske europeiske vinland. Med Christopher ved roret og en stab av høyt kvalifiserte vinelskere drives selskapet i dag videre med den samme kompromissløse filosofien og entusiasmen som i den spede starten – bak sykkelstyret på landeveien i Burgund.

 

Vin John AS er et vinfirma som arbeider med økologiske og biodynamiske viner, hovedsakelig fra Østerrike og Frankrike. Når du åpner en flaske vi har importert, vet du at den er laget av et familiedrevet landbruk. De jobber rent i vinmarken, og uten kamuflering i produksjonen – vi arbeider med gjæret druesaft.