TUSEN TAKK til alle som har vært med oss i ØKOUKA 2017!
I år er vi glade for å ha blitt kjent med flere deler av landet. Kjempeflott å få åpne ØKOUKA i Sør-Trøndelag sammen med leder av Nortura SA sitt grønne skifte, Ragnhild Nilsen, og dele ut Grasrotprisen for aller første gang til både henne og fantastiske Heidi Bjerkan for engasjement og samarbeid mellom kokk, restaurant og bonde.
Vi er glade for alle bevisste forbrukere som har handlet direkte fra bonden på biodynamiske og Bondens markeder, vært på inspirasjonsseminar, vært på Ystekurs på Skarrbo gård, og nysgjerrige på biodynamisk jordbruk som har kommet på foredragene «Kosmos, kuhorn og kokkers førstevalg -men hva er egentlig biodynamisk jordbruk?» under Økoveka Bergen og Økouka i Agder både i Kristiansand og Arendal, blant mye annet gøy! Og ikke minst var det hyggelig at over 100 dukket opp på vinsmaking av biodynamiske viner!
Vi håper å se flere av dere snart igjen og vi gleder oss til neste år!
Her er noen glimt fra åpningen:
Koordinator for ØKOUKA i Sør-Trøndelag, Ane Marit Willmann ønsker velkommen til ÅpningenDag Blakkisrud, daglig leder i Biologisk-dynamisk ForeningRagnhild Nilsen, leder for det grønne skiftet i Nortura talte på åpningenRagnhild Nilsen leste også opp hilsen til ØKOUKA 2017 fra statssekretæren for Landbruks- og matdepartementet Hanne M. BlåfjelldalGRASROTPRISEN dele ut for første gang! Grasrotprisen gis til en person eller en virksomhet som har vist mot, ekthet og nyskapende evne. Grasrotprisen består ikke av penger eller tant og fjas, men av en levende plante. Planter er grunnlaget for alt liv, på samme måte som gode mennesker er grunnlaget for samfunnet.»Ragnhild Nilsen, Nortura får Grasrotprisen 2017Heidi Bjerkan får Grasrotprisen 2017Fornøyd Grasrotprisvinner!Luftløk fra Skjølberg Søndre Kretsløpsgård. Disse blir snart grønne og store!Heidi Bjerkan vant Grasrotprisen 2017 for sitt engasjement og nytenking i samarbeid mellom kokk, restaurant og bondeAlessandro Porcelli fra CookitRaw (t.v) og Dag Blakkisrud (t.h). Alessandro holdt innlegg på Inspirasjonsseminaret på Lilleby under åpningen av ØKOUKA i Sør-Trøndelag