Helios lanserte i løpet av april 20 nyheter. Inkludert denne lanseringen har Helios siden våren 2011 lansert over 80 nyheter. I april ble også Helios tildelt utmerkelsen Merket for god design fra Norsk Designråd. Merket for god design er en utmerkelse som anerkjenner vellykket bruk av design for å skape innovative produkter og løsninger.
Den største nylanseringen er innenfor kategorien korn og mel. Noe som er verdt å merke seg med Helios er at møllene bruker utelukkende steinkvern når de maler korn. På denne måten bevares kornets smak og næringsinnhold på en naturlig måte og produktene er av ypperste kvalitet. I likhet med sammalt spelt blir sammalt hvete malt på steinkvern på Hurum Mølle.
Flere biodynamiske produkter
Helios Müsli knasende, med frukt
Trenger du en kickstart på dagen, prøv økologisk sprø Müsli fra Helios. Helios Müsli inneholder blant annet ingrediensene rosiner, eplebiter, banan- og kokoschips. Egner seg til frokost eller som et lite mellommåltid, sammen med melk eller yoghurt. Prøv den også som sunn snacks rett fra pakken, eller som en sprø topping til en deilig dessert!
Helios Surkål, tysk type
Surkål er et av de gode, gamle Helios- produktene som nå er tilbake i hyllen. Denne spesialiteten utvikler sin karakteristiske smak og aroma gjennom en naturlig fermenteringsprosess, som bl.a. bevarer kålens innhold av vitamin C. Produktet er smaksatt med havsalt og einebær. Kan spises både rå og kokt. Prøv kokt surkål som topping på pølser i lompe eller brød.
Helios Rødbeter i skiver
Rødbetene smaker like godt på brødskive med leverpostei eller skinke, som i sildesalat eller andre salater. Syltede rødbeter kan også brukes som tilbehør til mange ulike middagsretter.
Helios spelt
Helios speltmel har i mange år vært en klassiker på helsekost og nå har disse kvalitetsproduktene også fått nytt og fresht design. Spelt kan erstatte hvete i alle vanlige oppskrifter.
Helios spelt kommer i 6 varianter: hel, siktet, sammalt, knust, kli og flak.
Helios Hvete
Av alle kornslag er hvete det mest utbredte. Hvete spises over hele verden og er det viktigste brødkornet. Bak ditt lekreste bakverk av Helios hvetemel. Helios hvete kommer i 3 varianter: hel, siktet og sammalt.
Helios Rug
Rug er en del av den norske mattradisjonen og i middelalderen var rug det vanligste kornslaget i Norge. Det er et smakfullt kornslag som brukes i mange brødoppskrifter. For de som er glad i surdeigbrød er rug uunnværlig, og det er her den utvikler sin fulle aroma. Det finnes flere utradisjonelle bruksområder for rug, for eksempel spiring!
Helios rug finnes i 5 forskjellige varianter: hel, siktet, sammalt, knust og flak.
Helios bygg
Bygg ble dyrket allerede for 10 000 år siden. I Norge er bygg et tradisjonsrikt kornslag som nå opplever en renessanse. Ikke bare smaker det godt, men nyere forskning viser at bygg er et av de sunneste kornslagene, bl.a. fordi det inneholder gunstig kostfiber.
Helios bygg finnes i 3 varianter: Hel, sammalt, flak
Om kort tid utvider vi bygg-serien med ytterligere en variant nemlig Bygg klemt.
Helios 4-korn bakemel
Lyst på et saftig og smakfullt brød? Denne 4-kornsblandingen er satt sammen for å gi deg akkurat det. 4-korns bakemelet er en blanding av sammalt hvete, sammalt rug, siktet hvete, sammalt byggmel, havregryn og speltkli – perfekt til baking av brød eller rundstykker!
Helios Havre
Noen av de første produktene Helios lanserte i nytt design var små og store havregryn. Etter en vellykket lansering kommer det nå ytterligere ett havreprodukt, Havre Hel.
Kokt hel havre i brøddeig gir både smak og mer å tygge på. Kokt havre smaker også godt i supper og gryteretter.