ØKOSLO – Vi skal gjøre Oslo til en økologisk sone

Gjennom mange aktiviteter for flere målgrupper, ønsker ØKOSLO å skape forståelse for sammenhengene maten står i. Vi vil vise mulighetene mennesker har for å påvirke sitt nærområde på en positiv måte, som også smaker og gjør godt.

– Vi skal gjøre Oslo til en økologisk sone. Gjennom å samle de mest engasjerte og toneangivende aktører for økologisk og biodynamisk mat og landbruk, vil vi vise Oslo hva økologi innebærer gjennom inspirasjon, kunnskapsformidling og ikke minst debatt, sier prosjektkoordinator for ØKOSLO Idun Leinaas.

–  Forbrukermakt gir oss mulighet til å skape endringer, og ved å velge økologisk mat og matproduksjon skaper vi  ikke bare positive ringvirkninger for vår egen helse og Oslo, men og for landet og verden ellers, avslutter Idun Leinaas.

ØKOSLO innledes 14.oktober kl.08.00 – 10.00 med en frokost på Kulturhuset ved Youngstorget. Hit er hele Oslos befolkning invitert til en gratis og heløkologisk frokost.

ØKOSLO er et initiativ fra 12 aktører og organisasjoner som alle arbeider med økologisk og biodynamisk produksjon og forbruk, regionalt og nasjonalt, mot bønder, privatforbrukere og storhusholdninger.

 

PROGRAM: www.okoslo.no/program

 

ØKOSLO blir gjennomført med støtte fra: Statens Landbruksforvaltning, Fylkesmannen i Oslo og Akershus, Landbruks- og matdepartementet og Oslo Kommune