Foto: Megan Guertner
I går åpnet den største satsningen på økologisk mat og landbruk i ØKOSLO noensinne. De 12 organisasjonene som står bak inviterte hele byens befolkning til gratis frokost. Over 300 mennesker møtte opp i løpet av morgentimene og fikk servert en herlig heløkologisk frokost. På menyen stod:
– Havregrøt fra Saltå Kvarn med tørket frukt og nøtter
– Frukt- og Quinoamüsli fra Saltå Kvarn med tjukkmjølk og yoghurt fra Rørosmeieriet
– Nybakt brød fra Godt Brød med smør fra Rørosmeieriet, ost fra Lofoten Gårdsysteri, gresskarhummus med gresskar fra Ramme Gaard, persillepesto med persille og eplemos med epler fra Bygdøy
I tillegg fikk alle servert nytraktet kaffe fra KAFFA og biodynamisk te.
Deler av ØKOSLO-teamet: Cecilie Dawes (Food Studio), Elizabeth Brockfield (ØQ – Økologisk mat i storhusholdning), Elise Lund og Idun Leinaas (Biologisk-dynamisk Forening), Stina Mehus og Ragna Kronstad (Bondelaget). Foto: Megan Guertner
Morten Ingvaldsen, landbruksdirektør hos Fylkesmannen i Oslo og Akershus, Esben Holboe Band, kjøkkensjef på den anerkjente heløkologiske restauranten Maaemo og økobonde Stina Mehus holdt apeller for hvorfor nettoppde satset økologisk.
Osloby var til stede og lagde en fin stemningsrapport du kan lese her