Ny daglig leder i Oikos – Økologisk Norge

Landsstyret i Oikos – Økologisk Norge har ansatt Børre Solberg som ny daglig leder fra 1. august 2017.

–Børre Solberg har kvalifikasjoner vi vil få stor nytte av i Oikos i tiden som kommer, sier Jostein Trøite, styreleder i Oikos.


Foto: Emma Gerritsen/Oikos

–Solid ledererfaring blandet med landbrukskompetanse og skriveferdighet er et godt utgangspunkt for å lede organisasjonen inn i en tid hvor oppmerksomheten om økologi øker.

Børre Solberg er ansatt etter enstemmig innstilling fra ansettelseskomite og landsstyre.

– Jeg gleder meg over å ha fått en dyktig etterfølger og føler meg trygg på at organisasjonen kommer i de beste hender, sier nåværende daglig leder Regine Andersen.

Børre Solberg har mastergrad i landbruksøkonomi fra Landbrukshøyskolen på Ås med hovedvekt på organisasjon, politikk og økonomi, og videreutdanning i endringsledelse fra BI. Han har også bakgrunn fra Norsk Økologisk Landbrukslag (NØLL), forløperen til Oikos, og har vært journalist i det tidligere medlemsbladet Jordvett og redaktør i Bonde og Småbruker, medlemsavisa til Norsk Bonde- og Småbrukarlag. Ikke minst har han mange års ledererfaring som skoleleder ved flere steinerskoler. Dette har gitt ham stor innsikt i, og forståelse for hvordan organisasjoner fungerer og kan utvikles. Børre Solberg er en lagspiller og opptatt av å bygge allianser.

Det kommer også godt med at den nye daglige lederen er oppvokst på gård i Telemark og har bakgrunn fra internasjonalt solidaritetsarbeid. Børre Solberg har stort engasjement for økologi og ser fram til å fronte arbeidet med å styrke økologisk produksjon og forbruk i Norge.

Børre Solberg begynner i stillingen 1. august og tar over etter Regine Andersen, som går til en seniorforskerstilling ved Fridtjof Nansens Institutt, der hun tidligere har arbeidet i 18 år.