Nå er ØKOUKA 2018 her!

 

Biologisk-dynamisk Forening gleder seg til mange spennende arrangementer i uken 21.9.-30.september.Vi håper å se deg på flere av de! I Oslo er åpningsfrokosten allerede fredag den 21. på Godt Brød på Grunerløkka. Bli med! Og ikke gå glipp av foredraget med vår daglig leder, Dag Blakkisrud, “Biodynamisk landbruk – kosmos og kuhorn. Hvorfor det?” tirsdag 25.september på Bruket i Oslo.

Vi ønsker alle en god ØKOUKE!

  

OM ØKOUKA 

ØKOUKA ble startet opp i Nord-Trøndelag i 2011 under navnet Økoveka. I Oslo ble ØKOUKA for første gang arrangert i 2013. I 2014 ble det også arrangert økouke i Buskerud. I 2015 kom Stavanger, Bergen,  samt Møre og Romsdal med. I 2016 kom også Agder, Telemark, samt Nord-Østerdal og Røros med. I 2017 kom Nordland, Østfold og Sogn og Fjordane kommet til. I år blir også Tromsø og Vestfold med.

Informasjon om de enkelte ukene ligger søkbart i program og kontaktinformasjon til koordinatorene finner du her.

Feiring av norsk økologisk mat og jordbruk

ØKOUKA er en feiring av norsk økologisk mat som formidler både råvarer, kunnskap og inspirasjon. Uka vil vise frem mangfoldet av landbruk- og matproduksjon i Norge og knytte det til folks hverdag.

Vi trenger alle bonden, og bonden trenger den bevisste forbruker, kokk og kjøpmann.

I løpet av uka vil det arrangeres kurs og seminarer både av teoretisk og praktisk natur, gårdsmarkeder, smaksopplevelser i ulike former og mye mye mer.

Samarbeid i sentrum
ØKOUKA er et initiativ fra 13 aktører og organisasjoner som arbeider med økologisk og biodynamisk produksjon og forbruk, regionalt og nasjonalt, mot bønder, privatforbrukere og storhusholdninger. Vi vil ta hele byen i bruk og involvere flest mulige aktører. ØKOUKA arrangeres i samarbeid og det er det som gjør oss sterke og slagkraftige.  Det gjør at vi kan oppnå vårt felles mål  om å øke kunnskap og oppmerksomhet om sunn, ren og økologisk mat hos forbrukere, kokker og andre i storhusholdning eller dagligvaremarkedet.

Koordinatorer for ØKOUKA 
Kathrine Kinn, Oikos – Økologisk Norge

For kontaktinformasjon se her

Hovedsponsor: Cultura Bank

Cultura Bank er den eneste banken i Norge som forteller sine kunder hva pengene deres lånes ut til. Det viktigste er ikke overskuddet, men formålet. En av hjertesakene er å støtte opp om økologisk jordbruk, og banken er på plass under ØKOUKA som hovedsponsor og samarbeidspartner. I år fyller banken 20-år og feirer med stor fest i starten av Økouka. Under økouka får alle som åpner konto i banken gratis T-skjorte i økologisk bomull eller fairtrade-merket bærenett.

Organisasjonene bak
Biologisk-dynamisk Forening
Bondens marked
Bygdø Kongsgård
Food Studio
Geitmyra matkultursenter for barn
Norges Bondelag
Norsk Bonde- og Småbrukarlag
Økologisk Norge
ØQ – Økologisk mat i storhusholdninger
Fremtiden i våre hender
Spire

 

BESØK OSS PÅ FACEBOOK