MATPRISEN 2016 – Bergsmyrene gård og ØKOUKA er nominert!

Den 10. november på Vippa i Oslo er det klart for Matprisen 2016. Utover høsten har juryen mottatt over 100 nominasjoner til de ulike priskategorier. Nå er nominasjonskandidatene klare!

Biologisk-dynamisk Forening ønsker spesielt å gratulere Bergsmyrene gård og ØKOUKA med nominasjon!

Begrunnelse for nominasjon:

1. Årets formidler

-Bidrar med kunnskap og inspirasjon som setter folk i stand til å ta bevisste matvalg
-Formidler historier om maten og matproduksjonen fremragende
-Bidrar til å formidle forskning på mat og matproduksjon

ØKOUKA
ØKOUKA er en ukeslang feiring av norsk, økologisk mat hvor råvarer, kunnskap og mattradisjoner står i fokus. Siden første økouke i Trønderlag i 2011 og Oslo i 2013, har arrangementet vokst til ti egne festivaler landet over, hvor man gjennom debatter, matlagingskurs, demonstrasjoner og middager kan lære mer om bærekraftig matproduksjon.

Arrangementene aktualiserer og gjør tilgjengelig verdifull norsk og internasjonal kunnskap fra forskere, bønder, kokker, politikere og skribenter, og setter menneskene bak kunnskapen i sentrum for alle aktiviteter. ØKOUKA bringer ikke bare landbruket og bøndene inn i byene, men byfolk ut til matprodusentene slik at veien mellom produsenter og forbrukere blir betydelig kortere.

ØKOUKA feirer økologisk landbruk i vid forstand og setter fokus på viktige temaer som kompostering og resirkulering av ressurser, matsvinn, barnas matglede, økonomi og biologisk mangfold. Det faglige innholdet veves ofte sammen med andre kunst- og kulturuttrykk. Og selvfølgelig smaksopplevelser.

 

5. Bonden og kokken
-Bonden er en god og stolt formidler av arbeidet på gården
-Utøver god økologisk agronomi
-Selger og leverer råvarer til restauranter eller andre kjøkken
-Bonden er en brobygger mellom ulike produksjonsmetoder

Bergsmyrene gård
Finn Dale Iversen og Evelyn Romer Iversen driver Bergsmyrene gård i Hurum. De har drevet biodynamisk siden 1982, med allsidig drift; dyr og grønnsaker. Bergsmyrene leverer produkter til flere restauranter på Østlandet. Finn er en svært dyktig grønnsaksdyrker og han har vært en inspirasjon for utallige praktikanter, naboer og sambygdinger gjennom årene, og en god ambassadør for økologisk og biodynamisk jordbruk. Finn har fungert som en inspirator for mange og han har sørget for at Bergsmyrene Gård har satt et stort fotspor i det norske gastronomiske landskapet.

 

Velkommen til Matprisen 2016 på Vippa den 10.november!

Meld deg på HER

 

13920805_1844498562453217_6570441204879291292_n