Majobo

Gaia-agenda er en frittstående aktør som jobber for bærekraftig livsstil. I 2012 iverksatte de «Majabo-prosjektet» med tema: «Mat og jord, der du bor».
Majabo-prosjektets hensikt er å skape debatt og økt bevissthet rundt økologisk og lokalprodusert mat, og å motiver til økologisk dyrkning i by og på land.

 

 

 

Nettverk av 1000 økologiske hager i 2012

I løpet av 2012 er målet å etablere et nettverk av 100 økologiske hager. Hagene kalles «Majabo-hager». Påmeldingen til å etablere en Majabo-hage er helt uforpliktende og alle velkommen, også nybegynnere. Majobo-hagene kan anlegges i byer og forsteder, ved skoler, i parker, på gårder og balkonger, på tak og i vinduskarmen.

Det eneste kravet til deltakelse er at det brukes økologiske dyrkningsprinsipper. Det oppfordres til å dokumentere prosessen, ved å blant annet å skrive dagbok, ta bilder eller filme.

Alle Majabo-hager inviteres til å sende inn foto og beskrivelse av hagen og slik delta i en frivillig konkurranse. Invitasjon til dette sendes ut i juni etter påmeldingen. De mest kreative hagene vil bli invitert til å holde en presentasjon på seminaret i august i Oslo, i tillegg kan man vinne mange spennende premier

Meld på ditt Majabo-prosjekt her:  http://gaia-agenda.no/index_skjema.html

 

Seminaret «Mat og jord, der du bor»

Torsdag 30.august 2012 arrangerer Majobo et dagsseminar på DogA ved Akerselva i Oslo.
Utenfor seminarlokalet skal Gaia-agenda og Bymiljøetaten i Oslo samarbeide om en Majabo-hage, der det skal dyrkes økologiske urter og grønnsaker.

Seminaret består av spennende foredrag i spennet mellom filosofi, politikk og praksis, en rekke presentasjoner av kreative og bemerkelsesverdige Majabo-hager og en avsluttende fest om kvelden.

Mer detaljert program er klart 1.Mai. Da starter også formell påmelding, men det er allerede mulig å skrive seg på listen: ragnarjor@online.no

 

For mer info se:

http://gaia-agenda.no/majobo/majobo.html