Urs Gamper og Anne Solheim Gamper selger nå den biodynamiske gården Lislerud på Eidsberg. De har nettopp kjøpt Kulturstua i Ro og flytter til Vestre Gausdal i løpet av våren. Spennende tider med et nytt biodynamisk sted! Og forhåpentligvis vil kanskje de nye eierne på Lislerud føre den biodynamiske tradisjonen videre.
Biologisk-dynamisk Forening ønsker LYKKE TIL!
Les hva Gudbrandsdølen skriver her:
Nye eiere skal drive økologisk og biodynamisk jordbruk på Kulturstua i Ro
– Vi vil føre videre mye av det Kulturstua i Ro står for. Det sier de nye eierne, som overtar det særpregede stedet midt i mars.
DEL
Gausdal: Kulturstua i Ro ble solgt rett før jul, for 4,5 millioner. Dette opplyser eiendomsmekler Hans Christian Gjestvang i Gjestvang Partners. Kjøpesummen er litt under prisantydningen på 4.990.000 kroner.
– Det var ganske bra interesse for eiendommen. Flere ba om privatvisning, og mange prospekt ble delt ut, opplyser Gjestvang.
Overtar i mars
Det var i fjor vår at Tor Jacobsen og Lina Dybdal bestemte seg for å takke for seg i Kulturstua Ro. De har nå flyttet til Toten, hvor de skal overta Dybdals slektsgard Solheim og drive spisestedet “Ditlevines utsikt” på Stenberg friluftsmuseum.
Den formelle overtakelsen av kulturgarden i Bødal skjer ikke før midt i mars. De nye eierne er Anne Gamper Solheim og Urs Gamper.
De har i 13 år drevet biologisk-dynamisk jordbruk i Østfold, på Lislerud gard i Eidsberg.
– Den selger vi i disse dager for å flytte til Gausdal, sier Urs Gamper, som opprinnelig kommer fra Basel i Sveits.
Han forteller at hovedgeskjeften på fjellgarden Ro, eller Ruud som er det offisielle navnet, blir økologisk-biodynamisk jordbruk.
– Vi vil blant annet samarbeide med driverne på nabogarden Uksum, og vi har et stort nettverk knyttet til Steinerskolen og antroposofi-bevegelsen. Det er i dag stor etterspørsel, blant annet fra myndighetene, etter denne type kretsløpslandbruk, mener Gamper.
Også kultur og turisme
De nye eierne vil også føre videre noe av mat-, kultur- og turistsatsingen Jacobsen og Dybdal har bygd opp og stått for.
– Urtehagen skal pleies, og vi vil fortsatt ha tilbud om kurs, overnatting og servering. Vi har utdannelse som vernepleier og sosialterapeut, og tenker oss også å drive undervisning, for eksempel innen rammen av “Inn på tunet”, sier Gamper.
Det er et særpreget sted som er solgt i Vestre Gausdal. Fjellgarden er på 750 mål tomt, med en bygningsmasse der de 16 bygningene har et aldersspenn på flere hundre år. Her er det blant annet en Gildesal med plass til ca. 80 personer og et langhus med både overnatting, kjøkken og årestue.