Lansering av nye HERBA på Mathallen i Oslo

HERBA med flunkende ny visuell profil  ble lansert nylig på Mathallen i Oslo sammen med Oslo Kooperativs gårdsmarked, hvor flere biodynamiske bønder deltok.  Dette er en del av en større satsning for å øke interesse og kunnskap om hva biodynamisk levesett og landbruk handler om – og økologi generelt.

Av Elise Matilde Lund, redaksjonsmedlem HERBA, prosjektmedarbeider i Biologisk-dynamisk Forening

HERBA-lansering på Mathallen

Biologisk-dynamisk Forening (BdF), biodynamiske bønder og ikke minst biodynamiske matvarer var godt representert på Mathallen torsdag 31. oktober. Ikke bare kunne Oslo Kooperativ sine medlemmer hente en pose full av lokale råvarer, det var gårdsutsalg på Torget og ikke minst lansering av HERBA. Ramme gård og Alm Østre var bland de gårdene som var tilstede med grønt og annet godt. De første HERBA-interesserte fikk også med seg olivenolje, sjokolade og te fra Vitalkost. Mai Linn Muskaug, som bl.a. jobber som kokk og prosjektleder i Mathallen, serverte Hokkaidosuppe med herlig gresskar fra Ramme Gård

48. årgang

HERBA kommer ut tre ganger i året (for 2014 planlegges fire utgivelser) og har vært en del av Biologisk-dynamisk Forening siden det første tidsskriftet i 1965. Helt siden begynnelsen har HERBA vært preget av faglige artikler, filosofiske fordypninger, innholdsrike dikt og annen formidling av antroposofiske emner og biodynamiske impulser. Temaene har alltid spunnet fra jordbruk og ernæring til natur og kultur. Også i den nye utgaven favner innholdet bredt tematisk.

Den nye bonden

Tema for denne utgaven er Den nye bonden. «…den nye bonden kan være 19 eller 90 år, det handler ikke om alder, men en åpen måte å forholde seg til natur, samfunn og kultur på» skriver Tord Alexander Viken i den redaksjonelle innledningen til Tidsskriftet. Tord Alexander Viken inntar rollen som redaktør for HERBA fra og med dette nummeret og har gitt tidsskriftet en ny visuell form. Tidsskriftet forblir den viktige utstrakte armen det alltid har vært, et bindeledd mellom arbeidet i foreningen, arbeidet ved gårdene og interesserte lesere.

Artikler, reportasjer og dikt

Bak den innbydende forsiden av kvistpapir, kan du lese mer om Laura Klemme og Clemens Gabriels arbeid med å utarbeide en ny utdanning for biodynamiske bønder i Norden (BINGN), hvordan en 2000 kvadratmeter stor dyrkingshage kan forandre vårt forhold til mat, tingenes tilstand for den biodynamiske impulsen i Norge og hva som foregikk på Summer of Soil i Järna i sommer. Mellom de ulike artiklene er tidløse dikt, vakre fotografier og uttrykksfulle illustrasjoner.

HERBA på gårdsmarked 9. november

HERBA og BdF inviterer  til gårdsmarked på Litteraturhuset, lørdag 9. november, der kan du plukke med deg høstens grønnsaker og det nye HERBA, og slå av en god prat med redaksjonen, bønder og engasjerte byfolk!

 

Abonnement/løssalg: Her kan du bestille abonnement eller melde deg inn i BdF.