Hvem vil arrangere Åpen Økologisk gård i år?

Arrangere Åpen økologisk gård i år?

Årets arrangementer går av stabelen dem 29.-30. august. Har du eller laget ditt en økologisk eller biodynamisk gård du/dere vil vise fram? Påmeldingsfrist er 1. mai!

Åpen økologisk gård arrangeres hvert år på slutten av sommeren. I år vil arrangementene finne sted den 29. og 30. august. Vi ønsker deltakelse fra gårder og lag i hele landet!

 52

Samarbeid mellom gårdbrukere, lag og medlemmer

Alle som har en gård å vise fram og er medlem i Oikos (bli medlem her) eller Biologisk-dynamisk Forening (bli medlem her) kan arrangere Åpen økologisk gård. For å lage gode arrangementer kan det være en fordel at gårdbrukere og andre medlemmer, går sammen om arrangementene.

 almøstreåpengård

Opplevelser og kunnskapsformidling

Åpen økologisk gård er en arena for å skape entusiasme og formidle kunnskap om økologisk og biodynamisk matproduksjon og gårdsdrift gjennom sanseopplevelser. Et arrangement kan inneholde fortellinger fra bonden, natursti for barn og voksne, kulturelle innslag, hypping av poteter, leker, smakfull mat, salg av ferske råvarer og gode, lærerike opplevelser som skaper grobunn for økt interesse og kunnskap. Bare fantasien setter grenser!

39

Levende matjord

I anledning at 2015 er det internasjonale jordåret inviterer vi alle arrangører til å ha et spesielt fokus på viktigheten av sunn og levende matjord på arrangementene. Man kan for eksempel vise fram komposten på gården, lage spørrekonkurranse om meitemarker og livet i jorda, eller rett og slett vise en utstilling om levende matjord. En utstilling med bilder og enkle tekster tilpasset barn og voksne blir i disse dager produsert av Fylkesmannen i Buskerud, og vil bli mulig å laste ned, trykke opp og vise fram for de som ønsker det. Nyttig informasjon om jordåret og sunn matjord finnes på matjorda.no. De som ønsker tilgang på utstillingen kan melde fra om det ved påmelding.

 

Informasjon, materiell, forsikring og markedsføring

Oikos – Økologisk Norge og Biologisk-dynamisk Forening leder prosjektet Åpen økologisk gård og vil bidra med informasjon, arrangementsforsikring, materiell og markedsføring av arrangementene.

Informasjon om og tips og ideer til arrangementene finnes i «Kokeboka» for arrangører av Åpen økologisk gård som ligger her (vil bli oppdatert i løpet av april).

Materiell til arrangementene kan lastes ned her (vil også bli oppdatert i april), men kan også bestilles ved påmelding.

Informasjon om forsikring og Mattilsynets meldeskjema ligger her.

Markedsføring av arrangementene vil skje via våre nettsider, i nyhetsbrev og på facebook.

 

Påmelding

Påmelding for å arrangere Åpen økologisk gård gjøres her innen 1. mai. Hvis ingen av datoene 29. og 30. august passer går det også an å velge en annen dag for enkelte arrangement.

 

Har du spørsmål er du velkommen til å ta kontakt:

Elin Rømo Grande (prosjektleder): elin@oikos.no / 24 12 41 08

Kaarina Borud (kontaktperson i BdF): kaarina.borud@biodynamisk.no / 975 64 746.

 

Les mer om Åpen økologisk gård her.