Familiedag på Bygdø Kongsgård (2013)

 

Barneaktiviteter for familien

Biologisk-dynamisk Forening og Oikos stiller med spennende og lærerik natursti for barna. I Tines lavvo kan man sitte på høyballer og høre om melkas vei fra gård til bord. Utenfor er tankbilen parkert og det serveres økologiske boller og kakao. Fjøsene vil naturligvis være åpne slik at publikum kan hilse på dyrene og barna kan hoppe i høyet. Våre to minigriser er nysgjerrige på gjester og ulike hønseraser vil du også treffe i ungdyrfjøset.

 

Bondens marked

Bygdø Kongsgård er en økologisk gård. Hva er da mer naturlig enn å arrangere Bondens marked akkurat her! Bygdø Kongsgård selger sine meget kortreiste produkter, så for den som er på jakt etter god økologisk og biodynamisk mat er dette stedet å være søndag 22. september. Du kan plukke poteter fra jordet og smake nystekt brød fra vedfyrt ovn. Epler fra Kongsgården presses slik at man får et innblikk i den prosessen og kan smake på deilig eplesaft.

 

Fin familiedag på et unikt område

Bygdø Kongsgård ligger på historisk grunn og driver 740 da dyrket mark og skjøtter ca 1200 da skog. Området er fredet. Her trives melkekyr og ungdyr på ulike beiter. Det er til enhver tid om lag 60 kuer som melker og vi produserer økologisk melk av høy kvalitet. Klokken 15.00 er det melking og alle er velkomne inn for å hvordan det går til. I ungdyrfjøset møter du gammelnorsk hornet spælsau. I vinter har vi rundt 25 mordyr som skal lamme fra midten av mars neste år. Først må vår nykjøpte vær komme til gården.

 

Inngang: 50,- for voksen og 25,- for barn. 30,- for ponniridning.