Biodynamisk kaffe på Øyafestivalen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaffeleverandøren i år er Solberg & Hansen, Norges eldste aktør innen spesialkaffe. De har sporbarhet gjennom hele verdikjeden og følger kaffebønnene fra gården til brenneriet på Ryen i Oslo. Solberg & Hansen mener at bærekraftig kaffeproduksjon er den beste løsningen for å lage verdens beste kaffekopp. Dette innebærer også at de betaler kaffebøndene langt over markedspris.

 

– Solberg & Hansen hjelper oss med å ta festivalens fokus på økologi enda et steg videre, sier Jonas Prangerød, pressesjef i Øyafestivalen. – Kaffen smaker ekstra godt når man vet hvor den kommer fra, at bonden har fått ordentlig betalt og at den er dyrket på en mest mulig bærekraftig måte.

 

– Vi er stolte av å være kaffeleverandør til Øyafestivalen. Øya representerer mye av det vi tror på. Vi jobber hardt for å tilby kaffe av høyeste kvalitet og som er brent med presisjon – der råvarene er dyrket etter bærekraftige prinsipper, sier Ragnhild Ilje Werenskjold, markedssjef i Solberg & Hansen.

 

Kjøp Øyakaffen med hjem!

På kaffeboden på festivalen kan du i tillegg til nytraktet Øyakaffe også kjøpe poser med kaffe til å ta med hjem. Solberg & Hansen stiller også med et eget kaffeutsalg på Mathallens stand. 

 

 

Informasjon om Øyakaffen 2013:

• Gård: Fazenda Camocim
 • Produsent: Henrique Sloper
 • Distrikt: Espirito Santo
 • Bønnetype: Gul Bourbon 
• M.o.h.: 1100 meter 
• Prosess: Tørket med sukkerhinne • Innhøsting: Juni-August


Smaksbeskrivelse

Tørket eple, søt tobakk og sjokolade på duft. Smak av sjokolade og nøtter. Moderat friskhet som fra grønne epler og bløt munnfølelse. Ettersmak av sjokolade og karamell.


Fakta om Fazenda Camocim

Camocim er en stor gård på 3000 mål, med tømmer- og kaffeproduksjon. Gården ligger 1100 meter over havet i Espírito Santo, Brasil. Henrique Sloper overtok Camocim fra sin bestefar og introduserte økologisk kaffedyrking på gården i 1999. I 2008 ble Camocim offisielt sertifisert som biodynamiske.

 

I et intervju med Henrique Sloper svarer han følgene på spørsmål om biodynamisk jordbruk:

Hvorfor bestemte du deg for biodynamisk jordbruk?

Siden vi allerede var økologisk, var dette eneste fornuftige vei videre. Det er ikke mye dyrere
 enn konvensjonell drift, og det forbedrer det meste på farmen. Helsen til plantene, dyrelivet, kvaliteten på kaffefrukten, ernæringsmessig verdi, og til slutt smaken i koppen. Alt vi gjør på gården min har alltid vært basert på ideen om bærekraft og bevaring av miljøet. Jeg lærte dette av min bestefar. Før ideen om bevaring av skog eksisterte i Brasil, var han pioneer på området og han har trolig plantet ut over ti millioner trær i sin levetid!

 

Hva gjør biodynamisk landbruk forskjellig fra konvensjonell økologisk landbruk?


Du kan ikke være biodynamisk uten allerede å være økologisk, så biodynamisk er som en bonus for gården. Ved økologisk produksjon må du eliminere kjemikalier. Biodynamisk krever i tillegg plantevern, forbedring av jorden, ved å gjøre den mer fruktbar.

Kilde: www.oyafestivalen.com – Øyafestivalen arrangeres 7.-10.aug i Middelalderparken i Oslo