Sted: den biodynamiske gården Vestre Aschim
Kursholdere: Kristin og Johan Swärd
Når: lørdag 10.februar kl.10-1730
Transportinformasjon: Det er mulig å ta tog og bli hentet på togstasjonen for de som ønsker å reise kollektivt. Ta kontakt på biodynamisk@biodynamisk.no om dette er gjelder deg!
Har du eksperimentert med baking på kjøkkenet? Bitt av surdeigsbasillen? Prøver ulike melsorter pga. allergi eller intoleranse? Interessert i sortsmangfold og bevaring av gamle sorter?
Velkommen på kurs hvor du får innblikk i hele bakeprosessen og grunnprinsippene i baking. Vi besøker Johan og Kristin Swärd på Vestre Aschim:
Du lærer hvorfor deigen oppfører seg på ulike vis og får kunnskap om hvordan du kan snu katastrofe til suksess på kjøkkenbenken. Vi baker både gjærdeig og surdeig denne dagen og du vil få med deg alle de ulike stegene i prosessen.
Ulikt mel har ulike kvaliteter. Johan tar oss med i kornet og melets verden, og du får lære hva de ulike kvalitetene gjør i bakeprosessen. Vi baker med lokalt mel som er kvernet på gården og får vite hvorfor det er viktig.
Denne dagen får du inngående kunnskap i baketeknikk!
Meld deg på her: http://www.deltager.no/
Begrensede plasser, første mann/kvinne til mølla! NB – bindende påmelding.
På bildet ser du et korstrå av svedjerug – den kan bli over 2 meter høy!
På den biodynamiske gården til Johan og Kristin har de 80 forskjellige kornsorter i test-åkeren, og mange eldre sorter bevares for fremtiden. Her har du mulighet til å bli kjent med urkorn og eldre sorter som f.eks. Ölands hvete, dala landhvete, enkorn.
Vi besøker mølla på gården hvor du kan kjøpe nykverna kvalitetsmel av mange ulike sorter som du ikke får tak i på butikken. Vi besøker også tørkeloftet og lærer litt om bevaring av kornsortene og sortsmangfold.
Program:
Kaffe og velkommen
Lokalt mel – hvorfor er det viktig? Hvordan håndtere de ulike kvalitetene
Bakeprosessen – baketeknikk
Lunsj –brød og bakst….
Eldre kornsorter og biologisk mangfold – vi besøker tørkeloftet og mølla
Bakeprosess/baketeknikk
Velkommen!