Bakekurs med lokale eldre kornsorter 10.februar hos Vestre Aschim

Sted: den biodynamiske gården Vestre Aschim
Adr: Aschimlinna 213, 2760 Brandbu
Kursholdere:
Kristin og Johan Swärd
Når: lørdag 10.februar kl.10.00 – 17.30

Transportinformasjon: Det er mulig å ta tog og bli hentet på togstasjonen for de som ønsker å reise kollektivt. Ta kontakt på biodynamisk@biodynamisk.no om dette er gjelder deg!

Har du eksperimentert med baking på kjøkkenet? Bitt av surdeigsbasillen? Prøver ulike melsorter pga. allergi eller intoleranse? Interessert i sortsmangfold og bevaring av gamle sorter?
Velkommen på kurs hvor du får innblikk i hele bakeprosessen og grunnprinsippene i baking. Vi besøker Johan og Kristin Swärd på Vestre Aschim:

Du lærer hvorfor deigen oppfører seg på ulike vis og får kunnskap om hvordan du kan snu katastrofe til suksess på kjøkkenbenken. Vi baker både gjærdeig og surdeig denne dagen og du vil få med deg alle de ulike stegene i prosessen.

Ulikt mel har ulike kvaliteter. Johan, som Dagens Næringsliv kaller urkornets gudfar i Norge, tar oss med i kornet og melets verden, og du får lære hva de ulike kvalitetene gjør i bakeprosessen. Vi baker med lokalt mel som er kvernet på gården og får vite hvorfor det er viktig.

Denne dagen får du inngående kunnskap i baketeknikk!

Meld deg på her: http://www.deltager.no/bakekurs_med_eldre_lokale_kornsorter_hos_vestre_aschim_100218
Begrensede plasser, første mann/kvinne til mølla! NB – bindende påmelding.

På bildet ser du et kornstrå av svedjerug – den kan bli over 2 meter høy!


På den biodynamiske gården til Johan og Kristin har de 80 forskjellige kornsorter i test-åkeren, og mange eldre sorter bevares for fremtiden. Her har du mulighet til å bli kjent med urkorn og eldre sorter som f.eks. Ölands hvete, dala landhvete, enkorn.
Vi besøker mølla på gården hvor du kan kjøpe nykverna kvalitetsmel av mange ulike sorter som du ikke får tak i på butikken. Vi besøker også tørkeloftet og lærer litt om bevaring av kornsortene og sortsmangfold.

Program:
Kaffe og velkommen
Lokalt mel – hvorfor er det viktig? Hvordan håndtere de ulike kvalitetene
Bakeprosessen – baketeknikk

Lunsj –brød og bakst fra gården

Eldre kornsorter og biologisk mangfold – vi besøker tørkeloftet og mølla
Bakeprosess/baketeknikk

Velkommen!