Bli med på bakekurs!
Med biodynamisk/økologisk mel fra gården Aschim Vestre kan du lære deg å bake med gamle kornsorter som Dala landhvete, Øland og Gotland spelt, Emmer og Svedjerug. Du lærer blant annet om sortenes ulike bakekvaliteter og deres helsegevinster.
Vi tar utgangspunkt i melet, deigoppbyggingen, tiden og prosessen helt frem til det ferdige bakverket. Vi baker med gjær og surdeig. Målet er å gi deg en forståelse av melet som levende råvare og hvordan du kan påvirke denne prosessen, slik at du kan få til gode resultater på egen hånd. Du vil lære om forskjellene mellom gamle og foredlede kornsorter, og variasjonene du må forholde deg til når du baker med lokale kornsorter.
Kurset arrangeres i samarbeid med Oikos Hadeland og Oikos Innlandet.
Salg av mel fra gården Aschim Vestre m.m. Les mer her: http://www.oikos.no/newsread/index.aspx
Dato: 24.-25. januar 2015, lørdag og søndag kl 10-16
Sted: Lunner barneskole på Hadeland
Kursavgift: Kr 1.400,- (1.200,- for Oikos-medlmmer) for begge dager
Påmeldingsfrist: 18. januar 2015, max 14 deltagere
Kontakt: Laila Jenssen på 90674011 eller lailnor@frisurf.no