Skjølberg Søndre

Elin og Carl Erik Östlund driver Skjølberg Søndre gård som en biodynamisk mangfoldig kretsløpsgård, der smak, mangfold og kompost står i fokus. På Skjølberg Søndre har vi litt av alt. Ender, noen høner, sidet trønder- og nordlandsfe, griser og sauer, og masse grønnsaker, flerårige grønnsaker, urter, ville vekster, blomster og bær. Det er også skog som utgjør ca. 1400 daa.  Vi tok over gården på Svorkmo i juli 2012.

 

 

Skjølberg Søndre samarbeider med Credo restaurant i Trondheim, Spontan vinbar i Trondheim, Bårdshaug restaurant på Orkanger og gjesteboligen/kroa på Løkken verk. En del nytt er på gang etter nedstenging 12 mars 2020 pga Covid 19. Skjølberg Søndre satser nå mer på formidling, blant annet gjennom turisme i samarbeid med Up Norway, m.fl. En partnerskapsavtale med Meldal vgs, restaurant og matfag er også på gang. Skjølberg Søndre med Elin i spissen utarbeider også urbane biodynamiske hager for Steinerskolen Ila, Skansen vgs, Geitmyra Credo matkultursenter, Bårdshaug restaurant og Credo sine hager ute og inne i restauranten. Vi har også vært så heldige å fått i gang et spennende samarbeid med Steinerskolen Ila og Skansen vgs der elever og lærere blant annet kommer til gården. Mange spennende prosjekter står for dør, når også Trøndelag skal bli europeisk gastronomisk hovedstad gjennom 2022. Vi gleder oss!

Skjølberg Søndre har nå framover et hovedfokus på å være en kompetanseplass der inspirasjon for jord, mangfold, sammenheng, bærekraft og mat henger sammen.

Vi har vært heldige og har fått vært med på mye spennende innom mat, restaurant, urban dyrking og jordbruk siden vi begynte samarbeidet med Credo i 2013/2014. Her er noe av det.

Michelin Celebrates the Vibrant Nordic Dining Scene with Three Special Awards

Food Film Menu 2020: Best Food Film on Environment and Food announced – IGCAT

Taste The Picture | Making Norway: Part 2 – YouTube

Norway’s Newest Michelin Star Chef Teaches Composting, Not Cooking (forbes.com)

skjølberg søndre | Search | Financial Times (ft.com)

https://tv.nrk.no/serie/norge-rundt/2018/DVNR04004518/avspiller

Vi gleder oss til framtiden med mange kreative og innovative ideer og handlinger innenfor biodynamisk jordbruk sammen med nye aktører, mangfoldige hager på Skjølberg Søndre og andre urbane dyrkinger med mange trivelige mangfoldige nettverks samarbeider.

Kontaktinfo:

Skjølberg Søndre
7327 Svorkmo

skjolbergsondre@gmail.com

Tlf: Elin: 0047 46610237 – Carl Erik: 0047 90253425

www.skjolbergsondre.no

 

 

 

 

 

 

 

Les også om Elin og Carl Erik på Future Farmers sin nettside